Velden zijn niet correct ingevuld

gasdroger

Drogers

Te veel was om alles op een droogrekje te hangen? Dan is een wasdroger een ideale uitkomst. De Waswacht heeft een ruim assortiment drogers met merken van onder andere; AEG, Beko, Bosch, Miele, Samsung, Siemens en Zanussi. 

Wij bieden diverse soorten wasdrogers aan:

  1. Afvoerdroger
  2. Condensdroger
  3. Wartmepompdroger
  4. Tussenstuk 

Wasdroger kopen

De Waswacht is onderdeel van de Witgoed specialist. Daarom kunnen wij u een goed advies geven over welke wasdroger het beste bij u past. Ons advies baseren wij altijd op een aantal punten waar een wasdroger aan moet voldoen:

  • Soort droger; warmtepomp, condens of afvoer
  • Energieverbruik
  • Vulgewicht
  • Geluidsniveau
  • Vochtuitstoot

Uw huidige droger nog niet aan vervanging toe maar niet werkend meer? Laat uw droger dan repareren met onze eigen reparatiedienst. 

Droger laten repareren

Wasdroger verschillen

De meeste consumenten kiezen voor een warmtepompdroger of een condensdroger. Beide soorten drogers drogen uw wasgoed na het wassen en voeren het op dezelfde manier af. Het verschil zit in de energiebesparing, snelheid van drogen en kwaliteit van het wasgoed. 

Energiebesparing wasdroger

Een warmtepompdroger is veel energiezuiniger dan een condensdroger. Zo bespaar je bijvoorbeeld met een A+++ warmtepompdroger jaarlijks tot € 75,- aan energiekosten terwijl een condensdroger helemaal niet zuinig is. 

Snelheid droog wasgoed

Een condensdroger heeft een veel hogere temperatuur, waardoor het wasgoed sneller droogt dan bij een warmtepompdroger. Gemiddeld doet een condensdroger ongeveer 2 uur over het drogen van 7 kilo was. Een warmtepompdroger doet hier ongeveer een half uur langer over. 

Beter voor uw wasgoed

Doordat de condensdroger een hogere temperatuur heeft, slijt uw wasgoed een stuk sneller. Bij een warmetpompdroger is de temperatuur een stuk lager wat beter is voor uw wasgoed. De kleding gaat langer mee, blijft langer mooi en krimpt minder. 

Afvoerdroger

Een laatste optie is nog een afvoerdroger, vergelijkbaar met een condensdroger. Een afvoerdroger haalt het vocht uit uw wasgoed en voert de vochtige lucht via een slang naar buiten af. Dat betekent dat u geen waterreservoir hoeft te legen en dus geen waterafvoer nodig hebt. De luchtafvoerslang kan via een raam of een gat in de muur naar buiten. Wasgoed in een afvoerdroger wordt sneller droog dan in een warmtepompdroger, maar gebruikt wel meer energie. 

Maak hieronder uw keuze in wasdrogers. Wilt u wel persoonlijk advies voor een nieuwe droger? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.