Velden zijn niet correct ingevuld

quooker

Quooker Kokendwaterkraan

De kokendwaterkraan van Quooker is de ideale aanvulling voor elke keuken. Tegenwoordig is er zelfs een Quooker mengkraan, zodat uit 1 kraan kokend water, warm water en koud water kan komen. Er gaan veel fabeltjes in de rondte over dat de Quooker een energieslurper zou zijn. Het is het tegenovergestelde: de Quooker bespaart 4200 liter water per jaar (voor een gemiddeld Nederlands gezin van 4 personen), heeft energielabel A en gebruikt slechts 5 cent per dag in stand-by doordat de reservoirs voorzien zijn van hoogvacuümisolatie. 

Gratis plaatsen Quooker

Gemak van de kokendwaterkraan

Wellicht vraagt u zich af wat het nut is van een kokendwaterkraan. We zien bij onze klanten dat ze steeds meer mogelijkheden ontdekken met de Quooker. Voorbeelden van de mogelijkheden zijn:

 • Snel pasta koken door pan te vullen met kokend water
 • Eieren koken in pannetje met kokend water
 • Cup-a-Soup maken met kokend water uit de kraan
 • Direct een kopje thee kunnen inschenken
 • Snel groente blancheren voordat je het gaat wokken of roerbakken
 • Au bain-marie chocolade smelten. Kokend water in pan, kom er op met chocolade en in no time is de chocolade gesmolten
 • Instant noodles maken
 • Couscous wellen
 • Tomaten onderdompelen in kokend water om velletje te verwijderen
 • Hygiënisch flesvoeding voor de baby klaarmaken
 • Snel flessen en fopspeen steriliseren in een pannetje


Design kranen

Ongeacht de stijl van uw keuken, er is altijd een Quooker kraan die een aanvulling is op de uitstraling. Met de strakke Square kranen of de klassieke Round kranen, zowel in RVS, steel, chroom als zwart, kunt u alle kanten op. De Quooker Flex heeft een uittrekslang, voor maximaal bereik. De Twintaps zijn de perfecte oplossing bij het PRO3 reservoir, zodat de mengkraan qua design aansluit bij de kokendwaterkraan.  

Verschillende reservoirs

Er zijn 3 verschillende reservoirs mogelijk bij de Quooker kranen: de PRO3, COMBI en de COMBI+. De PRO3 is enkel een reservoir voor kokend water. Dan heeft u dus een aparte Quooker kraan op uw aanrecht, naast de normale mengkraan. De COMBI kan zowel in koud water, warm water en kokend water voorzien. De COMBI vervangt de aansluiting op de CV-ketel, waardoor u direct warm water uit de kraan kunt halen. tot wel 27 liter warm water. De COMBI+ heeft ook een aansluiting op de CV. Zodra het warm water van de CV bij de kraan aangekomen is vervangt dit het warme water van de Quooker COMBI+. Hierdoor verspilt u geen water, wachtende op het warme water. De COMBI+ heeft als grote voordeel dat er een oneindige hoeveelheid warm water is.

Veilig in gebruik

Jaarlijks gebeuren veel ongelukken met omvallende waterkokers, zeker in combinatie met kleine kinderen. Met de Quooker is dit verleden tijd. Door de kindveilige bediening kunnen kinderen de kraan niet gebruiken en zet u niet per ongeluk de kraan op kokend als u uw handen wilt wassen. De kraan heeft een dubbele wand waardoor de kraan niet heet wordt tijdens gebruik. De waterstraal is niet massief, maar bestaat uit druppeltjes. Hierdoor is de kans op brandwonden klein, aangezien men uit reflex de hand al weggetrokken heeft voordat het fout gaat. 

Meer weten? 

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de Quooker? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in. We helpen u graag!