Velden zijn niet correct ingevuld

Visual

AEGBent u in het bezit van een AEG wasmachine en ziet u op de display de melding E50 staan? Dan zijn er problemen met de motor. Deze heeft dan last van een storing.


De E50 foutcode oplossen

Als u een E50 foutcode ziet staan op de display van uw wasmachine, dan is deze foutcode in de meeste gevallen niet zelf oplossen. Soms heeft het namelijk te maken met de ouderdom van het apparaat en deze aan vervanging toe.

Om te ontdekken of u de foutcode zelf kunt oplossen of dat u een reparatie moet aanvragen, moet u er eerst achter zien te komen wat het onderliggende probleem is. De foutcode E50 geeft namelijk alleen het algemene probleem aan. Het is dan ook een zogenoemde groepscode. 


De specifieke foutcode uitlezen

U vindt het onderliggende probleem door de code op de wasmachine uit te lezen. Schakel eerst de wasmachine uit en wacht een minuut of twee. Zet dan de wasmachine weer aan. Dit doet u door de programmaschakelaar één positie verder naar rechts te draaien. 

Daarna drukt u op hetzelfde moment de start/pauze knop in én de knop links daarvan. U houdt deze beide knoppen minstens 5 seconden ingedrukt. Als de lampjes beginnen te knipperen, kunt u de knoppen loslaten. 

Op dat moment zet u de keuzeschakelaar elf posities naar rechts. Dan krijgt u als het goed is de specifieke foutcode te zien, bijvoorbeeld E51, E52 etc.


Wat betekent de E50 foutcode op mijn AEG wasmachine? 

De foutcode E50 houdt in dat er een probleem is met de motor of dat er problemen zijn ontstaan tijdens het centrifugeren. Dit kan zijn ontstaan doordat de wasmachine te vaak en te snel achter elkaar is gebruikt. U kunt het volgende doen om dit te verhelpen:

  • De wasmachine ongeveer een half uur laten afkoelen en het daarna nogmaals proberen
  • De wasmachine laten draaien zonder was of wasmiddel erin op een koude temperatuur
  • Controleren of de koolborstels zijn gebroken of vastzitten 
  • Controleren of er was is achtergebleven en ergens vastzit, waardoor de motor niet goed zijn werk kan doen 
  • Controleren of de elektronica in de deur van de wasmachine nog intact is 
  • Controleren of er iets in de circulatiepomp zit waardoor er een blokkade ontstaat 

Reparatie van uw wasmachine

Mochten dit niets uithalen, dan moet de machine gerepareerd worden. Woont u in ons servicegebied? Vul dan het reparatieformulier in. Wij streven ernaar om binnen twee werkdagen bij u thuis het probleem op te lossen. De Waswacht is een gecertificeerd AEG reparatiebedrijf en repareert machines bij u thuis tegen een scherp tarief.


Ons servicegebied