Velden zijn niet correct ingevuld

Visual

Miele wasmachine storing foutcode F20

Heeft u een Miele wasmachine en geeft deze een storingsmelding met foutcode F20? Allereerst kunt u proberen de storing zelf op te lossen.

Storing zelf oplossen

Wilt u graag dat er een specialist naar uw Miele wasmachine komt kijken? U kunt online via de website een aanvraag voor een afspraak indienen.

Reparatie aanvragen

Let op!
Wij verrichten alleen reparaties in de volgende gemeenten:

Gemeente Coevorden, Gemeente De Wolden, Gemeente Hoogeveen, Gemeente Midden-Drenthe en Gemeente Westerveld.

Wat betekent storing F20?

Indien uw wasmachine niet direct start met het wasprogramma na het instellen hiervan, kan het zijn dat er een defect is opgetreden. Doorgaans wordt er in het display een foutcode getoond die een indicatie geeft van het betreffende probleem. Maar wat betekent storing F20 voor mijn Miele wasmachine?

F20 kan duiden op een probleem met de verwarming of met het watertoevoer.

Hieronder kunt u lezen wat de mogelijke oplossingen kunnen zijn om het probleem te verhelpen.

Storing F20 zelf oplossen

U wilt natuurlijk geen onnodige kosten maken voor het repareren van uw Miele wasmachine. Wellicht dat u eerst enkele tips kunt volgen om de storing F20 zelf op te lossen.

  • Indien de wasmachine nog is ingeschakeld, probeer de startknop circa 10 seconden ingedrukt  te houden
  • Indien de wasmachine nog is ingeschakeld, zet deze uit en haal de stekker uit het stopcontact, draai deze 180 graden en steek de stekker opnieuw in het stopcontact
  • Reinig eventueel de filter in de watertoevoer
  • Controleer of de watertoevoerslang niet geknikt is of defect is

Mogelijk bevat uw Miele wasmachine een software fout. In deze situatie dient er wellicht een software update uitgevoerd moeten worden. Een Miele witgoedspecialist zal dit voor u moeten uitvoeren.

Reparatie aanvragen

Helaas kan het voorkomen dat een wasmachine foutmelding toont in het display. De Waswacht is dé witgoedspecialist in onder andere Miele, LG, Siemens, Samsung, Bosch en AEG.

U kunt een reparatie aanvragen door onderstaand formulier zo compleet mogelijk in te vullen. Wij nemen vervolgens contact met u op.